Zoeken
  • Done by Didi

Van Horeca tot Herinrichten

Hoe kom je van allround horeca vrouw en handelsonderneming in bouwmaterialen met alles wat daartussen zit tot vastgoedstyliste?


Als kind had ik een foeilelijke hekel om mijn kamer schoon te maken dus pakte ik het meteen grondig aan en verbouwde mijn hele slaapkamer inclusief schilderwerk. Mijn moeder had verschillende bedrijven waaronder een antiekzaak voor toen die tijd heel exclusief. Uiteraard waren er ook meubelen en curiosa wat niet goed verkocht, dan richtte ze ons huis met deze interieurstukken in en nodigde ze de potentiële kopers uit voor een kop koffie bij ons thuis zo kwam het regelmatig voor dat wij op klap tuinstoelen in de woonkamer zaten en weer een nieuw interieur hadden daar ze alles verkocht had.


De grondlegster voor mijn switch naar vastgoedstyling is dus mijn moeder. Die wist als geen ander hoe je mensen thuis kon laten voelen door sfeervolle inrichting. Door de jaren heen deed ik precies wat mij met de paplepel was ingegoten vaak en veel veranderen van stijl en kleur niet dat mijn portemonnee dat toestond,maar de kleine verandering maak je met accessoires en door meubelen weg te laten of toe te voegen.


Zelfs mijn gezin vond het al niet vreemd meer als de sleutels op de grond vielen omdat het dressoir er niet meer stond waar ze deze wilden neerleggen. Inderdaad bleef het hier niet bij de zaken die had wij hadden en de werkgevers waar ik voor werkte moesten er ook aan geloven en zakelijk gezien waren die omslagen in de inrichting ook best interessant artikelen die al langere tijd niet verkocht werden kwamen dan in een nieuw daglicht te staan en verkochten zich sneller.


Een ieder die mij vroeg om een keer hun woonkamer, slaapkamer, of andere ruimtes te veranderen (stylen) of nieuw in te richten hielp ik dan ook graag mee. Na de verkoop van ons laatste bedrijf was ik spoorloos had geen idee wat ik weer opnieuw zou starten. Mijn aandacht werd getrokken door een artikel van House of KiKi waarin de mogelijkheid werd geboden een cursus te doen om opgeleid te worden tot vastgoedstyliste. Na overleg met mijn achterban en informatie erover gelezen te hebben stond mijn besluit vast - en tevens dat van mijn gezin: DOEN.


Na mijn inzicht heb ik de beste cursus vastgoedstylist bij Kirsten Slager volbracht die met zoveel liefde voor haar vak alle aspecten op mij heeft overgedragen en altijd openstaat om mij hulp te bieden waar mogelijk.Trots om bij opgenomen te zijn in de gemeenschap van vastgoedstylisten die in een vast lijn werken wat styling voor woningverkoop aangaat.


Als stylist vastgoed /herinrichter van woningen, kantoren, nieuwbouw, of bedrijven haal je de uitdaging uit presenteren van de objecten maar ook zeker niet vergeten de menselijke kant van de verkoop. Eigenaren waar je mee in contact komt die blij zijn als hun vastgoed snel verkoopt /verhuurd. Wat ik persoonlijk het mooiste vind is dat geen dag hetzelfde is en je met zoveel verschillende mensen gesprekken voert.

Geïnteresseerd in de vastgoedstyling services van Done by DiDi? Neem contact met ons op via info@donebydidi.nl of bel ons via 0622751233.

55 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Verkoop restylen loont.

Van de huizen die 1,5 jaar te koop staan, zijn 70% verkocht binnen twee weken na een restyling.