• Done by Didi

Hoe kom je van allround horeca vrouw en handelsonderneming in bouwmaterialen met alles wat daartussen zit tot vastgoedstyliste?


Als kind had ik een foeilelijke hekel om mijn kamer schoon te maken dus pakte ik het meteen grondig aan en verbouwde mijn hele slaapkamer inclusief schilderwerk. Mijn moeder had verschillende bedrijven waaronder een antiekzaak voor toen die tijd heel exclusief. Uiteraard waren er ook meubelen en curiosa wat niet goed verkocht, dan richtte ze ons huis met deze interieurstukken in en nodigde ze de potentiële kopers uit voor een kop koffie bij ons thuis zo kwam het regelmatig voor dat wij op klap tuinstoelen in de woonkamer zaten en weer een nieuw interieur hadden daar ze alles verkocht had.


De grondlegster voor mijn switch naar vastgoedstyling is dus mijn moeder. Die wist als geen ander hoe je mensen thuis kon laten voelen door sfeervolle inrichting. Door de jaren heen deed ik precies wat mij met de paplepel was ingegoten vaak en veel veranderen van stijl en kleur niet dat mijn portemonnee dat toestond,maar de kleine verandering maak je met accessoires en door meubelen weg te laten of toe te voegen.


Zelfs mijn gezin vond het al niet vreemd meer als de sleutels op de grond vielen omdat het dressoir er niet meer stond waar ze deze wilden neerleggen. Inderdaad bleef het hier niet bij de zaken die had wij hadden en de werkgevers waar ik voor werkte moesten er ook aan geloven en zakelijk gezien waren die omslagen in de inrichting ook best interessant artikelen die al langere tijd niet verkocht werden kwamen dan in een nieuw daglicht te staan en verkochten zich sneller.


Een ieder die mij vroeg om een keer hun woonkamer, slaapkamer, of andere ruimtes te veranderen (stylen) of nieuw in te richten hielp ik dan ook graag mee. Na de verkoop van ons laatste bedrijf was ik spoorloos had geen idee wat ik weer opnieuw zou starten. Mijn aandacht werd getrokken door een artikel van House of KiKi waarin de mogelijkheid werd geboden een cursus te doen om opgeleid te worden tot vastgoedstyliste. Na overleg met mijn achterban en informatie erover gelezen te hebben stond mijn besluit vast - en tevens dat van mijn gezin: DOEN.


Na mijn inzicht heb ik de beste cursus vastgoedstylist bij Kirsten Slager volbracht die met zoveel liefde voor haar vak alle aspecten op mij heeft overgedragen en altijd openstaat om mij hulp te bieden waar mogelijk.Trots om bij opgenomen te zijn in de gemeenschap van vastgoedstylisten die in een vast lijn werken wat styling voor woningverkoop aangaat.


Als stylist vastgoed /herinrichter van woningen, kantoren, nieuwbouw, of bedrijven haal je de uitdaging uit presenteren van de objecten maar ook zeker niet vergeten de menselijke kant van de verkoop. Eigenaren waar je mee in contact komt die blij zijn als hun vastgoed snel verkoopt /verhuurd. Wat ik persoonlijk het mooiste vind is dat geen dag hetzelfde is en je met zoveel verschillende mensen gesprekken voert.

Geïnteresseerd in de vastgoedstyling services van Done by DiDi? Neem contact met ons op via info@donebydidi.nl of bel ons via 0622751233.

52 keer bekeken
  • Done by Didi

De grondlegster van vastgoedstyling is Barb Schwarz. Zij was voorheen makelaar in de Verenigde Staten en merkte op dat de huizen die Barb zelf een makeover gaf sneller en beter verkocht werden. Nu is Barb een icoon en voorbeeld geworden voor de vastgoedmarkt en zijn Amerika en Engeland de voorlopers als het gaat om vastgoedstyling. 95% van de huizenmarkt in de Verenigde Staten wordt door een professionele vastgoedstylist verkoopklaar gemaakt.

House doctoring werd een bekende term in deze landen. In dit programma hielden ze vast aan de 3Cs principes: clean (schoon), clutter-free (rommel vrij), en color(kleur). Dit is de basis voor vastgoedstyling hier in nederland. Vastgoedstyling is een vak men behoort kundig te zijn om in ieder huis, kantoor, nieuwbouw project, of zelfs bedrijf dezelfde basisprincipes uit te kunnen voeren.

Een vastgoedstylist heeft dan ook een team van deskundigen (onder andere een schilder, fotograaf, meubelverhuur services, en/of een klusteam) die ingezet kunnen worden om de restyling te realiseren. Een vastgoedstyliste van House of KIKI beheerst één of meerdere van deze vakken en werkt met de hands-on aanpak. Hierbij hoeft men niet altijd te denken dat daar enorme bedragen mee gepaard gaan. Het is om deze reden dat Done by DiDi haar opleiding heeft genoten bij House of KIKI.

Niet altijd is er sprake van dat een huis al leeg staat. Persoonlijk vind ik dat de mooiste uitdaging. Je werkt dan met de meubels en accessoires van de woningeigenaar. Gezamenlijk loop je dan alle kamers van het huis door en overlegt wat blijven kan waar een kleine verbeteing kan worden toegepast, dit heet dan een een intake gesprek. Een House of KIKI vastgoedstylist, zoals Done by DiDi, is kundig genoeg om bij een gemiddelde woning de styling en foto’s in één dag te realiseren.

In de vergelijking met de interieur design in Engeland en de Verenigde Staten houden wij in Nederland er andere wensen op na. Waar zij nogal kleurrijk zijn houden wij in Nederland meer van neutraal met lichte accessoires, of een mooi uitspringend kunstwerk mits het in verhouding staat van de ruimte die gestyled wordt.

Wel is ons al duidelijk geworden dat het meer kijkers en potentiële kopers brengt als de kamers van de huizen ruimtelijk, licht, en neutraal worden gepresenteerd. Vroeger ging men bij de makelaar kijken en doelgericht op zoek naar een woning. Tegenwoordig kijken mensen op huizensites zoals: Funda, Jaap, en andere websites om zich te oriënteren. Daarom is het zo belangrijk dat de foto’s die op deze websites staan eruit springen.

Al met al leidt de combinatie van vastgoedstyling en deskundige woningfotografie tot snellere verkoop tegen de beste verkoopprijs leiden. Uit onderzoek is aangetoond dat ruim 75% van woningen die al anderhalf jaar te koop staan, na een restyling binnen drie weken verkocht zijn. Daarom loont het, voor zowel makelaars als particulieren, om vastgoedstyling to omarmen en een styliste in dienst te nemen.

Geïnteresseerd in de vastgoedstyling services van Done by DiDi? Neem contact met ons op via info@donebydidi.nl of bel ons via 0622751233.


Een voorbeeld van een Done by DiDi ingerichte woonkamer. Met de kenmerkende hands-on aanpak heeft Done by DiDi deze woning weer een lichte en neutrale uitstraling gegeven met gebruik van de al aanwezige meubilair.

29 keer bekeken

Verkoop restylen loont.

Van de huizen die 1,5 jaar te koop staan, zijn 70% verkocht binnen twee weken na een restyling.